Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Miért pont natúrkozmetikum?

Talán éppen ezért használja shea vajunkat minden kismama az afrikai Burkina Faso-ban saját, és a gyermeke bőrének masszírozásához.
A testvajaink alapanyagát kitevő finom növényi olajok egytől-egyig tradicionális kézi szüretelésüek és feldolgozásuknak köszönhetően nem tartalmaznak toxikus anyagokat, vegyszereket, tartósítószereket és azok maradékait. Éppen azért az allergiás reakciók lehetősége minimálisra csökkentett.
Használatukkor ezek a növényi olajok maradéktalanul felszívódnak és lágy, sejmes bőr kapunk végeredményül.
 
Legyen szó arc, kéz, vagy testápolásról, ezek a készítmények mindenhol megállják a helyüket.
Ma már egyre többen döbbennek rá arra, mennyi mérget és vegyi anyagot viszünk be a szervezetünkbe nem csupán az élelmiszerekkel, de a tisztító és ápoló szereinkkel egyaránt. A bőrön keresztül közvetlenül a véráramba jutnak a felszívódott anyagok, így akár gondoskodhatnak az egészségünkről, de akár a kárunkra is lehetnek, mérgezhetnek minket. Mindez rávilágít arra, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy mit viszünk fel a bőrünkre.
 
 Nem elég az étkezés szintjén változtatnunk, de le kell cserélnünk a mosó- és tisztálkodó szereinket, csak úgy mint a kozmetikumainkat is egészségesre, ami egyenlő azzal, hogy azok mentesek a vegyszerektől, a szintetikus illat- és színezőanyagoktól illetve a kőolajszármazékoktól. Hiszen hiába tartalmaz egy tusfürdő éppen a határérték alatt egy bizonyos vegyi anyagot, - mint például a köztudottan rákot okozó, habzásért felelős SLS-t (sodium lauryl sufat) -, ha ugyanazt az anyagot napi szinten magunkhoz vesszük akár többször is, akkor azok összeadódnak, gondoljunk csak a kéz-vagy a fogmosásra. Nem kell matematikusnak lenni, ahhoz, hogy megértsük, az eredményként kijött érték jóval a megengedett mennyiség felett van. Mégsem lehet egy termékben vakon megbízni, csak azért, mert a bio, öko, vagy a natúr szó szerepel a csomagoláson. Az EU-ban azt is natúrkozmetikumnak lehet nevezni, melyben 10%-nál kevesebb a nem természetes, tehát akár szintetikus anyag! Sajnos ezt a vásárlók nem is sejtik. Jóhiszeműen megvásárolják a natúrkozmetikumnak mondott terméket, miközben az összetevők között parfüm, esetleg finomított ásványi olajat is találhatunk, igaz, 10% alatt. Tehát jó lenne, ha a tudatos vásárlók azt is tudnák, hogy vannak a natúrkozmetikumok, és vannak a törvény által még natúrnak mondható kozmetikumok.
A Napvirág Manufaktúra számára nincs alku a minőség terén! Ez legfőbb filozófiánk. Csak prémium kategóriás, tiszta, kezeletlen alapanyagokkal dolgozunk.
A Napvirág dermokozmetikumok ugyanis patikusi pontossággal, tisztasággal, hozzáértéssel, nem utolsó sorban pedig szívből és lélekből készülnek, igazi illóolajokkal.
Ami az illatot illeti, az szintén egy külön, érzékeny téma. Az emberek első reakciója a kozmetikumok kézbevétele után az, hogy megszagolják őket. Amelyiknek pedig nincsen harsány, akár több méterről is érezhető illata, azt a legtöbben visszateszik a polcra. Pedig a natúrkozmetikumok nem a bőr illatosítására valók. Arra kitalálták már a középkorban is a parfümöket, pomádékat.  Bárcsak tudnák a vásárlók, hogy a messziről illatozó szappanban, krémben nincs igazi illóolaj, hanem csupán szintetikus illatolaj. Persze ezekkel sincsen semmi baj, ha az adott terméket nem úgy árulják, hogy 100%-ban természetes.
A közismerten jó bőrtápláló tulajdonságú kókusz olaj, mely testvajaink bázisát képezi, gazdag forrásai az A, E, F vitaminnak és béta karotinnak, illetve a bőrmegújító tulajdonsággal bíró allantoin-nak.
Szemben a hagyományos olajok 1-2% allantoin tartalmával, a testvajaink jelentős alkotó részét kitevő shea vaj 8-11%-kal büszkélkedhet.
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Cikk
Facebook rajongók