Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Amit az őszi bőrápolásról tudni érdemes

Amit az őszi bőrápolásról tudni érdemes

Az őszi, hűvös napok beköszöntével különös figyelmet illik fordítani bőrünkre, mely a természetes kozmetikumok szelíd ápolását puhasággal, üdeséggel, frissességgel hálálja meg. Natúr kozmetikumaink nem csak azért népszerűek, mert tiszta alapanyagokból készülnek, hanem mert többek közt, a környezetkímélő csomagolásra is odafigyelünk.

Segítség, kiszáradtam


Az esti tisztálkodás során a legtöbben döbbenten vesszük tudomásul, mennyire kiszáradt, repedezett testünkön a bőr, arcunk húzódik, ahogy lemossuk a sminket; hiába bőrünk hidratálás után kiállt! Ám az őszi bőrápolás nagyban eltér a nyáron, melegebb időben megszokottól. Többszöri ápolásra, és zsírosabb, természetes, prémium minőségű, hidegen sajtolt növényi olajokban gazdagabb összetevőjű kozmetikumokra van szüksége.

Fontos tudnunk, egyrészről, hogy legnagyobb szervünkben, a bőrünkben egy bizonyos területen sokkal több a hideget érző receptorunk, mint a meleget felfogóak, így gyakorlatilag jóval előbb jelzi bőrünk számunkra azt, hogy hideg van. Másrészről a bőrben található faggyúmirigyek hivatottak a felső hámréteg zsírozását ellátni, azonban ezeknek a mirigyeknek az aktivitása egyenes arányban csökken a hőmérséklet esésével. Ez azt jelenti, hogy 8 fok alatt akár le is állhat a faggyúmirigyek működése, így bőrünk még jobban ki van téve a szeles, csípős, hideg időjárásnak, hiszen a védő zsírréteg hiányában elkezd párologni a víz a bőrből, és az lassan elveszti az hidratáltságát, rugalmasságát, és kiszárad, kirepedezik. A bőr, mint első védelmi vonal tehát, a hideg időben nehezebben tudja ellátni elsődleges feladatát, testünk védelmét. 


Két-frontos támadás


Azért, hogy bőrünk visszanyerhesse hidratáltságát, kétfelől is akcióba kell lendülnünk. Először is kellő mennyiségű, tiszta vizet kell a szervezetünkbe juttatnunk, azaz kb. másfél, két liter minőségi vizet fogyasszunk el naponta, másrészről pedig kívülről kell pótolnunk a bőrünket pajzsként védelmező külső lipid réteget, melyre a természetes kozmetikumok, így a Napvirág szappanok, és testápolók, láb- illetve kézkrémek kiváltképpen alkalmasak.

 

Natúr, kontra hagyományos
 

A hagyományos kozmetikumok sajnos általában hőkezelt olajokat tartalmaznak, melyek hiába növényiek, mégis holt anyagok, ugyanis a hő következtében, - bár kevésbé avasodnak, így eltarthatóságuk nagyban nő -, mégis az arra érzékeny vitaminok, bioflavonidok lebomlanak, tönkremennek, nem tudnak beépülni bőrünk sejtjeibe. A minőségi, természetes kozmetikumok ezzel szemben élő és tiszta forrásból származó hatóanyagokat tartalmaznak, hiszen elkészítésük során nagy figyelmet fordítanak arra, hogy ne érje az összetevőket nagy hőhatás, így a kíméletes eljárás során megmaradnak az olajok, növényi vajak fontos beltartalmi, élő értékei, melyek képesek beépülni a bőr mélyebb rétegeibe, belülről táplálva azt.

Shea vajat a testre


A Napvirág natúr kozmetikumai közül az őszi testápolásban kiemelt szerepe van az organikus shea vajjal gazdagított testápoló, kéz- és lábápoló krémeknek, melyek használata egyszerű, természetes összetevőinél fogva pedig valóban táplálják a bőrt. A tiszta, organikus gazdálkodásból, a közép-afrikai Ghánából származó shea vaj ugyanis a Karité fa diójából, tradicionális eszközökkel, kézzel kinyert, jellegzetes illatú  vaj, mely nagyon gazdag telített és telítetlen zsírsavakban, A, E és F vitaminban, melyek regenerálják a bőrt. A shea vaj mélyen hidratálja a bőrt, magas zsírsav tartalmánál fogva pedig támogatja, hogy megőrizze nedvességtartalmát.

Így használjuk
 

Az organikus shea vajat, illetve az azt tartalmazó testápoló krémeket, magas vajtartalmuk miatt az esti tisztálkodás után érdemes leginkább használni, mégpedig úgy, hogy a fürdés, mosakodás, tusolás után nem töröljük teljesen szárazra a bőrünk, hanem dörzsölés nélkül csak felitatjuk róla a vízcseppeket, majd a még nedves bőrre kenjük rá a testápoló krémet. Gyengéden masszírozzuk a bőrbe. Pár perc alatt beszívódik, puhává varázsolva testünket. A Napvirág shea vajas testápoló termékei, azonban nem csak azért különlegesek, mert tiszta shea vajat tartalmaznak, hanem emellett még diszkréten finom illatúak is. Az egyik legnagyobb kedvenc a bio levendula (Lavandula angustifolia) illóolajat tartalmazó shea vaj, mely regenerálja és energetizálja a bőrt, miközben fáradt érzékeink hullámait is kisimítja. A valódi bio levendula illóolaj nagy számban tartalmaz nyugtató észtereket, melyek kiegyensúlyozó, nyugtató, szorongást csökkentő hatással is bírnak, így az esti testápoláshoz kiváltképpen ideálisak. 
 

A csomagolás is fontos


Végül, de közel sem utolsó sorban érdemes tudni, hogy a Napvirág termékek környezettudatos csomagolásban kerülnek forgalomba, mely azt jelenti, hogy a csomagolásként felhasznált anyagok a természetben lebomlanak, nem károsítva ezzel környezetünket. A Napvirág szerint ugyanis a natúr életmód egyik legfontosabb alappillére a környezetünk védelme, a környezettudatosság, mégpedig az élet minden területén. Próbáld ki te is termékeinket! Tovább a testápolóhoz!

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikk